Hvorfor starte egen bedrift?

Jeg har alltid hatt en liten gründerspire i meg og en drøm om å skape noe eget. Gjennom oppveksten fikk jeg prøve meg som leder i ulike småbedrifter, og det har gitt mersmak for «gründerier». Jeg er veldig glad i bygda mi, Vingelen, og blir veldig inspirert av at jeg kanskje kan bidra til flere tilbud av aktiviteter og arbeidsplasser her. Nylig skrev jeg en bachelor hvor temaet var å utvikle en bærekraftig strategi for destinasjonsutvikling i Vingelen, og på sikt er drømmen å gjøre nettopp det – flytte hjem og utvikle Vingelen som destinasjon. For meg finnes det ikke noen steder som er like magiske som Vingelen, og jeg vil så gjerne at flere skal få oppleve denne magien!

3 mål – 1 visjon

Per dags dato er det salg av lokalmat som står i fokus. Norske, bærekraftige produkter som fortjener mer oppmerksomhet. Jeg vil derfor delta på ulike arrangementer og servere varme og kalde retter fra en matbod. Jeg tar også imot bestillinger på bakst i nærområdet. På sikt er drømmen å åpne mitt eget gjestgiveri/besøksgård og videreutvikle strategien jeg begynte på i bacheloroppgaven. Budeias har derfor 3 mål som bedriften skal fokusere på:

  1. Destinasjonsutvikling i Vingelen (sy sammen eksisterende produkter til en rød tråd og markedsføre helhetlige reiselivsprodukter).
  2. Åpne et gjestgiveri/besøksgård, hvor jeg kan tilby egne produkter (overnatting, servering og aktiviteter).
  3. Fortsette med salg av lokalmat. Med fokus på norske, bærekraftige produkter.

Disse målene er alle en del av en felles visjon:

Å tilgjengeliggjøre den magien som finnes i de tradisjonene og opplevelsene som Vingelen har å by på.

Navnet

Å bestemme seg for et navn på bedriften var vanskelig. Jeg ville at det skulle kunne representere både meg som person, bærekraft og norsk tradisjon. Samtidig ville jeg helst unngå et navn med for mange begrensninger for hvilke produkter jeg kunne tilby. Siden jeg selv har vært Budeie i mange år, falt valget på Budeias. Dette er en veldig fin tradisjon jeg mener er viktig å bevare. Og jeg er stolt av å kunne kalle meg Budeie.

Det første forslaget av dette navnet var «Budeias matbod», men siden jeg på sikt har planer om å tilby andre produkter enn mat, og fordi jeg ønsket en moderne variant av ordet, endte jeg opp med litt «slang» og kuttet ut del 2.

Jeg mener det er mye i dagens samfunn som kan bli mer bærekraftig ved å ta et skritt tilbake og lære av gamle tradisjoner! Derfor er slagordet i Budeias tradisjoner for fremtiden. Dette skal gjenspeile at Budeias ønsker å bevare Vingelens tradisjoner, men på en fremtidsrettet måte. Det er forøvrig også derfor jenta i logoen har sløyfe i stedet for skaut. For meg symboliserer dette det «moderne skautet».